Barion Pixel

7+1 olyan terület, ahol a műfű nem fog csalódást okozni!

Gondozásmentes pázsit az év 365 napján: a műfű előnyei már egyre jobban a köztudatba kerülnek, de azt talán kevesebben tudják, hogy vannak olyan területek, ahova kifejezetten előnyös választás műfüvet telepíteni.


1.      Műfű erkélyre, teraszra

terasz_műfű

Kezdjük az egyik legelterjedtebb felhasználási területtel: a műfű teraszra, erkélyre minden elfogultság nélkül az egyik legjobb választás! Egy pihe-puha műpázsit igazi luxus érzést biztosít a hétköznapokban, amelyre még mezítláb is szívesen kilépünk. Ha felújítás előtt állunk és terasz ötleteken gondolkozunk, érdemes fontolóra venni a műfüvet is.

Az egyik legnagyobb érv emellett, hogy így azoknak is lehetőségük nyílik egy kis zöld természetközeli területet létrehozni teraszukon, erkélyükön, akik társasházban élnek: egy prémium pázsit, néhány kis növény, egy reggeliző asztal székekkel és kész is a hangulatos mini kert, ami a nappaliból kilépve azonnal elérhető! Így azoknak is elérhetővé válik a gyönyörű zöld kert élménye, akik a belvárosban vagy éppen egy panellakásban laknak.

erkely1 scaled

Azonban nem csak azoknak lehet érdekes választás a műfű erkélyre, teraszra akiknek a kert pótlása lenne a céljuk, hanem azoknak is, akik kertesházban élnek. A terasz ugyanis egy remek átmenetet képez a beltér és az udvar között, amit a rohanós hétköznapokban is jobban ki tudunk használni és sok időt töltünk ott. Itt ugyanis elég a benti papuccsal kilépni a nappaliból, szobából vagy éppen mezítláb kilépni és máris élvezhetjük a finom reggeliket, kávékat vagy munka után kiülve olvashatunk egy pár oldalt kedvenc könyvünkből.

Mivel itt egy viszonylag kis terület lefedéséről beszélünk, itt a műpázsit egy sokkal pénztárca kímélőbb választás is: azok is kipróbálhatják, hogy milyen is a gyakorlatban minőségi műgyep birtokosnak lenni, aki nem meri vagy nincs lehetősége az egész kertjét műfűvel borítani. Ráadásul teraszra, erkélyre a szintetikus pázsit lerakása is jóval egyszerűbb, akár házilag is kivitelezhető!


2.      Műfű játszótérre

játszótér_műfű

A műfű játszótérre, óvodákba, bölcsődékbe is nagyon jó választásnak bizonyul. A játszótéri burkolat nagy igénybevételnek van kitéve, azonban fontos hogy a strapabíróság mellett nem csak esztétikus legyen, de a gyerekek ne üssék meg úgy magukat, ha a nagy szaladgálásban elesnek. Vannak olyan műfüvek, amelyek kifejezetten nagy igénybevételre lettek tervezve. Érdemes ide strapabíró, vastagabb szálú műpázsitot választani, amelynek nagy a kopásállósága.


3.      Műfű sportpályára

sportpálya_műfű

Bár a sportpálya méretéből fakadóan ez viszonylag költséges beruházásnak számít, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a befektetés az évek alatt jócskán megtérül. A műgyep ugyanis nem igényel gondozást az üzemeltető részéről, így megspórolhat sok időt, energiát és bosszankodást, amit a valódi gyep gondozása okozna. A műfű focipályára való alkalmazása mára nagyon elterjedtnek számít. Vannak kifejezetten konkrét sportágakra is kialakított műfüvek, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy az adott sporthoz teljes mértékben alkalmazkodjanak.


4.      Műfű penthouse lakásokhoz

A penthouse-ok nagy előnye az ezt választók számára, hogy bár a lakás mérete a kertesházak felé közelít, mégis ad egy olyan életérzést, ami sokak számára vonzó: benne vagy a városi nyüzsgésben, rálátsz a teraszodról a városra, mégis egy kényelmes méretű, gyönyörű otthonod lehet. Az ilyen teraszokon gyakran választanak műfüvet, hiszen így lakás volta ellenére könnyen ki lehet alakítani egy hangulatos kertet, ami a kert élményét megadja, de nem igényel gondozást, különösebb energia – és idő ráfordítást a hétköznapokban.

terasz

5.      Műfű társasházak tetőteraszára

Nem csak a saját kis privát teraszunkra biztosít jó alternatívát egy élethű műfű választása, de a társasházak tetőteraszára is kitűnő választás, mellyel egy belvárosi, közös kerttel nem rendelkező társasházban is létrehozhatunk egy zöld oázist, ahol a lakók kapcsolatot ápolhatnak egymással vagy barátaikkal. 

6.      Előkertbe

elokert 1 scaled

Előkertbe azoknak is jó választás lehet műfüvet telepíteni, akik a hátsó kertben, az udvaron nem is szeretnének megválni az élő fű élményétől. Mivel sokszor az előkert inkább dekorációs célokat tölt be, ezért rendkívül előnyös ha olyan esztétikus kertrészt tudunk itt kialakítani, amit utána nem kell gondozni, mégis az utcáról benézve mindenki csodájára jár rendezett kertünknek.

A másik érv a jó minőségű műpázsit mellett, hogy az előkert sokszor árnyékos, ami a valódi gyepszőnyegnek nem igazán kedvez.
7.     Udvarra, kertbe

udvar_műfű

Bár ez elég kézenfekvő felhasználási terület, nem akartuk kihagyni a sorból: a műgyep kertbe, a valódi gyep kiváltására is alkalmas, melynek számos előnyét már 11 érv a műfű mellett című bejegyzésünkben is részletesen kifejtettük. Néhány szóban összefoglalva, hogy miért is lehet jó választás leváltani az élő pázsitot: gondozásmentes, örökzöld prémium pázsitot kapunk megspórolva a sok bosszankodást, amit a valódi gyepszőnyeg gondozása okozna. Mivel a legtöbb piacon lévő pázsit kutyabarát műfű, ezért gazdáknak is előnyös választás lehet a műpázsit: strapabíró, nem kaparják ki az állatok és nem sárgítja meg a vizeletük.


+1: Dekorációként

dekor

Az elmúlt 1-2 évben egyre elterjedtebbek a zöld, természetközeli dekorációk legyen szó egy irodáról, esküvői helyszínről vagy pedig a saját otthonunkról, rengeteg féle módon felhasználhatjuk a műpázsitot dekorációs célokra, amiről korábbi bejegyzésünkben már részletesebben írtunk.

Beszélhetünk fali dekorációról, egy stílusos asztali futóról vagy éppen egy lábtörlőről, a szintetikus pázsittal nem lőhetünk mellé!

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a műfűnek mindegyik említett felhasználási területen egy kicsit más az előnye, rendkívül sok arca van: egy nyüzsgő játszótértől, sportpályától kezdve egy panellakás erkélyén át egy kertvárosi családi ház udvaráig mindenhol megállja a helyét sok boldog pillanatot biztosítva a tulajdonosának!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.