Barion Pixel

10+1 érv a műfű mellett – A műfű előnyei

A műpázsitnak rengeteg előnye van, így ebben a rövid cikkben eláruljuk a legfontosabb szempontokat, mit érdemes megfontolni és miért jó választás a műfű otthonra, irodába, teraszra, medence mellé.

Élethű megjelenés

Sokan még tartanak a műfű gondolatától is, hiszen attól tartanak, hogy túlságosan műhatása lenne a végeredménynek. Azonban ez a félelem a technológia fejlődésével kezd alaptalanná válni, ugyanis a mai modern műgyepek már sokszor olyan élethűek, hogy távolról szinte lehetetlen megmondani, hogy éppen műpázsittal van dolgunk.

A műfű pázsit élethű megjelenése a fűszálak kidolgozottságában rejlik: a szálhosszúság és vastagság, a többféle színárnyalatból összeállt fűszálak együttese, valamint az aljzatnál elhelyezett elszáradt, barnás szálak azok, amiknek köszönhetően a prémium minőségű műgyepek valósághű összhatást eredményeznek.

Környezetbarát megoldás

Bár elsőre ellentmondásosnak tűnhet, de a műfű környezetbarátabb megoldás kertünkbe, mint az élő gyepszőnyeg. A legnyomósabb érv emellett, hogy a szintetikus pázsit sokkal kevésbé veszi igénybe a környezeti erőforrásokat. Legyen szó akár a sok öntözővízről, a fűnyíráshoz felhasznált áramról, műtrágyáról vagy gyomirtóról. Ezen felül összetételének köszönhetően szinte 100%-ban újrahasznosítható, amikor nincsen már rá szükség.

Gondozásmentes műfű

Nem csak a környezetünket kímélhetjük vele, hanem megspórolhatjuk a saját időnket és energiánkat is. Nem kell locsolni, nyírni, szellőztetni és a gyomokkal bajlódni, valamint a nem várt vakondtúrások sem veszik el időnket és energiánkat. A műfű szinte gondozásmentes megoldásnak számít: csak hátra kell dőlni és élvezni a kert szépségeit. Takarítása egyszerű: időnként elég egy slaggal lemosni vagy egyszerűen átsöpörni, esetleg lombfújóval lefújni a ráhullott leveleket.

Folyamatosan kielégíti a felhasználó igényeit

A valódi gyepszőnyegnél a rendszeres gondozás és bosszankodás mellett sincs garancia arra, hogy olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük. Ezzel szemben a műpázsit a telepítés pillanatától kezdve folyamatosan kielégíti igényeinket: az ízlésünknek megfelelő árnyalat, szálhosszúság és sűrűség kiválasztása után változatlan megjelenésével öltözteti kertünket télen, nyáron, árnyékban és tűző napon egyaránt.

Esztétikus

Műpázsitnál nincs gond a sárral, nem kell aggódni, hogy kiégeti az állatok vizelete vagy éppen kifakul a tűző napsütésben. Évszaktól függetlenül egész évben igényes megjelenést kölcsönöz kertünkbe.

Üde zöld fű bárhol, bármikor

A műpázsitnak köszönhetően olyan területekre is lehetséges füvet telepíteni, ahol a valódi gyepszőnyeg nem maradna meg. Legyen szó árnyékos vagy túlságosan igénybe vett területekről vagy esetleg arról, hogy a legtöbb embernek nincs kapacitása a gyepszőnyeg folyamatos karbantartására. Akár medence mellé, teraszra, erkélyekre, járdákra vagy lépcsőkre tesszük, mindenhova természetes zöld környezetet varázsol.

Műfű = Alacsony fenntartási költség

A műfű nem igényel öntözést, nyírást, műtrágyázást; s bár a beruházás költsége magasabb lehet, mint a valódi gyepszőnyegnek, de magas élettartamának és gondozásmentességének köszönhetően a befektetés megtérül az élő gyep költségeivel szemben.

Állatbarát műfű

A műfüvet nem égeti ki az állatok vizelete, s a kutyák sem tudnak gödröt ásni benne, ezért ideális választás lehet állatbarát kertekbe, ahol a valódi fű nem tudna megmaradni.

UV álló, időjárásálló

A műfű éveken át változatlan zöld színbe öltözteti a kertet, nem fakul ki és nem sárgítja ki a magas UV sugárzás sem, továbbá a téli időjárási viszonyok sem rontanak a minőségén.

Nyugat-Európai minőség

A nyugat-európai minőséget képviselő belga gyártású műfüvek az innovatív technológiának köszönhetően strapabíróak, s magas élettartamúak, melyet igazol a 7 éves UV állósági garancia. Mindemellett pedig garantáltan mérgezőanyag- és nehézfémmentesek.

Nincs több sár

A műfű jó vízelvezető képességének köszönhetően nem áll meg rajta a víz és nem keletkezik rajta sár. Rétegei kialakításának köszönhetően az elvezető pontokon keresztül átengedi a vizet és gyorsan felszárad.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.