Barion Pixel

4+1 tipp a kert tavaszi előkészítésére

A kezdetét vette egy izgalmas időszak, amikor a természet szépen lassan újra életre kel. Egyre hosszabbak a nappalok, nyílnak a virágok, kizöldellnek az erdők és a mezők, s nem utolsó sorban mi is egyre többet merészkedünk ki. Ahogy a tél véget ér, megkezdődhetnek a tavaszi előkészületek, melyben a kert és az udvar rendbetételének általában igen nagy szerep jut. Elég azonban néhány fontosabb területre odafigyelni ahhoz, hogy kicsinosíthassuk a kertet.

1. Pázsit ellenőrzése

Ha átgondoljuk, hogy mi kell egy szép kerthez, akkor sokaknak valószínűleg a zöld pázsit jut először az eszébe. Hiszen ha ez megvan, már van egy jó alapunk, ami már önmagában is esztétikus látványt nyújt, de ha van kedvünk igény szerint tovább szépítgethetjük különböző növényekkel, kerti kiegészítőkkel. Tavasszal érdemes alaposan átvizsgálni a füvet, hiszen sokszor megsínyli a gyep a hosszú téli hónapokat. Ilyenkor jönnek a véget nem érő javítgatások és rendszeres feladatok: műtrágyázás, fűmagok vetése, fűnyírás, szellőztetés, a melegebb időben pedig a napi szintű locsolás.

Azonban nem muszáj ennek minden évben így lennie! Ha valaki műfű pázsit mellett dönt,  megoldódnak végérvéyesen ezek a problémák, hiszen a telepítést követően egy gondozásmentes, örökzöld pázsitunk lesz az év 365 napján.

A kínálatunkban megtalálható műfüvek magas minőséget képviselnek és emellett a megszólalásig hasonlítanak az élő pázsitra! A modern műpázsitok fűszálai precízen kidolgozottak nem csak szálhosszúságukban, de vastagságukban és színárnyalatukban is, éppen ezért igen valósághű összhatást eredményeznek. Az élethű megjelenés mellett még sok egyéb előnyt nyújt a műfű, mint például az időjárásállóság és UV-állóság, állatbarát és gyerekbarát kialakítás, alacsony fenntartási költség és így tovább. Ezekről egy korábbi bejegyzésünkben már részletesen és átfogóan írtunk.

Ha a 2022-es újévi fogalmad egy zöldebb kert volt, ez az ajánlat neked szól!

2. A fák és cserjék metszése, ültetése

Amennyiben fa ültetésén gondolkodunk, arra a kora tavasz, amikor felenged a talaj, egy optimális időszak. Ha pedig csak meglévő darabjainkat szeretnénk kicsit felfrissíteni, érdemes az elhalt gallyak eltávolításával és a benyúló ágak metszésével kezdeni. Ez nem csak esztétikai szempontokból fontos, de a növényeknek is jót tesz, ha a tavaszi napsugarak a friss hajtásokat érik. Az optimális időszak az egyes növény típusoknál eltérhet, így érdemes alaposan utánajárni vagy megkérdezni egy szakértőt, hogy melyik fát mikor és hogyan kell metszeni.

3. Virágágyások kialakítása

Tavasz elején, márciusban azokkal az évelő virágokkal érdemes kezdeni a sort, amik ősszel virágzanak, majd ahogy megérkezik az igazi tavaszias, enyhe idő, jöhet a többi is a sorban.

Első lépésként pedig mielőtt ültetésbe kezdenénk, készítsük elő a talajt a virágok számára és szabadítsuk meg a virágágyásokat a gyomoktól és az őszi levélmaradványoktól.

4. Kerítés, kerti bútorok karbantartása

Ha pedig a növényekkel megvagyunk, már túl is vagyunk a nehezén! Elővehetjük és alaposan letakaríthatjuk a kerti asztalokat, székeket, hintákat és egyéb bútorokat. Ellenőrizzük bútoraink, otthoni játszóterünk és kerítésünk állapotát, ha pedig valamelyiknél szükségét érezzük, jöhet egy kis tavaszi felújítás. A portalanítás és csiszolás után nekiláthatunk az alapozásnak és lazúrozásnak. Ha pedig ezzel megvagyunk, a fa bútoraink olyanok lesznek, mint új korukban.

4+1 tipp a kert tavaszi előkészítésére

+1 Veteményes kialakítása

Az utolsó és egyben bónusz tipp azoknak szól, akik szeretnek a kertben tevékenykedni és nem csak idejük, energiájuk, de helyük is van veteményes kialakítására. Március folyamán már el lehet vetni a hidegnek ellenálló korai zöldségmagokat. Ilyen növények például a sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem. Ha valaki pedig még most alakít ki először konyhakertet, javasoljuk, hogy járjon utána alaposan, hogy melyik magot pontosan mikor érdemes elvetni.

Hogyha ezekkel mind megvagyunk, akkor nincs más dolgunk mint kiülni a kertbe és élvezni a tavaszi napsugarakat. Na meg persze rendszeresen elvégezni a gondozási és kabantartási feladatokat! Hogyha valaki szeretne egy kis időt spórolni a kert gondozása terén, akkor érdemes elgondolkodni a műfű telepítésén. Évindító akciónk keretén belül belga pázsitjaink most akár 27%-os kedvezménnyel szerezhetőek be. Műfű minta csomag ajánlatunkkal pedig otthonról is megtekinthetőek és megtapinthatóak a szimpatikus darabok.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.