Barion Pixel

Műfű játszótérre – legalább 7+1 érvünk van

Napjainkban egyre inkább elterjedtté és ismertté válik a műfű – különböző felhasználási módok tekintetében. Ez nem is annyira meglepő, hiszen igazán sokoldalú, minimális gondozást igénylő, természetes hatást keltő termékről van szó.

A műfű népszerűvé vált lakossági felhasználók körében is, azonban elsőként a közterületeken terjedt el – mint például városi főtereken, fitnesz parkokban és játszótéri burkolatként. Jelen írásunkban a műfű játszóterekre való telepítésének számos előnyét szeretnénk ismertetni minden olvasónkkal. 7+1 érvet sorakoztatunk fel amellett, hogy miért érdemes műfüvet használni játszótérépítés során.

mufu jatszoter burkolat 1
Sármentes játék a műfüvön

1. Biztosított a sármentes játék a műfüvön

Egyik hatalmas előnye a szintetikus gyepnek, hogy kiváló vízelvezető képességgel rendelkezik, ami azt eredményezi, hogy nem túl heves esőzés esetén képes elvezetni a csapadékot, emiatt nem áll meg rajta a víz, nem keletkeznek tócsák. Ez megnyugtató hír lehet minden szülő számára, hiszen műfüves területen játszó kisgyermekük még esős időben is tiszta maradhat játszótéri játék után.

2. Kevesebb sérülés a műfüves terepen

Játszóterekre jellemző egyéb burkolatok, mint például a homok, faforgács, kavics viszonylag durva felületet képeznek, melyen a gyermekek könnyen lehorzsolhatják könyöküket, térdüket a játék hevében. Ezzel szemben a műfűvel borított játszótéren ez sokkal kevesebb eséllyel történhet meg, mivel a műgyep egy olyan puha, biztonságos – igazi pázsithoz hasonló – felületet ad, mely nem sérti fel az ott játszó gyermekek testrészeit.

mufu jatszoter burkolat 2
Biztonságos és puha játékfelület a műfűvel

3. Időjárás álló a műfű

Hosszútávon is lehet és érdemes a műfűben gondolkodni, akár játszótéri burkolatként, mivel ez a szintetikus gyep igen ellenálló minden évszak időjárási tényezőivel szemben. Legyen szó nyári hosszú heteken át tartó tűző napsütésről, vagy téli, hideg, fagyos időjárásról – a műfű szépen kiállja az idők, időjárások próbáját.

4. A műfű biztonságos és puha játékfelületet nyújt

Egy közterületi játszótérépítés során rendkívül sok szabálynak, szabványnak kell megfelelni. Ilyen szabvány például az, hogy legyen megfelelő a játszótéri eszközök ütéscsillapítása – a biztonságos játék érdekében. Ennek tökéletesen eleget tesz a gumilap és gyöngykavics mellett a műfű is!

Korábbi pontunkra visszautalva, a műfű megfelelő telepítése esetén, sokrétegű szerkezetből álló burkolat, mely így képes tompítani az esetleges ütéseket, hogy elkerülhetőek legyenek a súlyos sérülések. Ez talán az egyik legfontosabb szempont játszótérépítés során.

5. A műfű nagyon ellenálló

Egy játszótér általában nagy igénybevételnek van kitéve, hiszen egy nap leforgása alatt rengeteg gyermek szaladgál, ugrál, kúszik, mászik, játszik rajta – ezek pedig nagy terhelést róhatnak a műfű burkolatra. Szemben az igazi fűvel, mely sűrű használat esetén könnyedén kikophat – a műfű igazán nagy volumenű kopásállósággal és ellenállással rendelkezik.

A szintetikus gyep hosszú éveken át képes megmaradni jó állapotában, tartva a biztonságos ütéscsillapító tulajdonságát. Továbbá a műfű különleges képessége a memóriaszálas kialakítás, mely azt jelenti, hogy ha terhelés alatt ideiglenesen le is lapulnak a műfű szálai, “emlékeznek” eredeti állapotukra és visszaállnak rövid idő leforgása alatt.

6. A műfű esztétikus

Egy játszótérépítés alkalmával – szerintünk – nem elhanyagolható szempont, például a biztonság mellett, a kinézet, esztétika sem. Rengeteget tud adni egy játszótér összképéhez az, hogyha műfű borítást választunk alá! Bátran mondhatjuk, hogy még több életet, vidámságot, színességet ad hozzá a műfű – az eddig felsorolt számos előnye mellett még. Napjainkban pedig már igazán élethű műfüvek kaphatóak a piacon – ahogy nálunk a Grassland oldalon is prémium minőségű műfüvek közül válogathat mindenki.

jatszoeszkoz terhalos
A műfű karbantartási igénye alacsony

7. A műfű kényelmes felületű

Műfű egyik ismert tulajdonsága a kényelmes felület – tapintása nagyon kellemes. Műfűvel borított placcokon – például játszótér – gyermek és akár egy felnőtt is szívesen leheveredik.

7+1 A műfű karbantartási igénye alacsony

Az élő fű karbantartása szinte egy mindennapos munka! Gyakran szükséges locsolni, nyírni, ápolni, és még akkor sem tudjuk teljesen megóvni az esetleges kopásoktól, tökéletlenségektől. Ezzel szemben a műfű karbantartási igénye nagyon alacsony – ami egy köztéri játszótéren is fontos szempont, hogy a fenntartóra mennyi teher, feladat hárul az érintett terület gondozása kapcsán.

Műfű a tökéletes választás, ha játszóteret épít!

Cikkünkben felsorakoztatott előnyök a műfű mellett szólnak, legyen szó óvodai, bölcsődei, iskolai, vagy közterületi játszótér építési projektről.

Oldalunkon számos minőségi belga műfű közül választhat mindenki, bármely felmerülő kérdés esetén keressen bennünket bizalommal.

Minden kedves olvasónknak ajánljuk Facebook oldalunkat, ahol heti rendszerességgel hasznos és érdekes tartalmakat olvashat műfű témában.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.