Barion Pixel

Műfű – meddig telepíthetem?

Hidegebb, őszi időben is telepíthető a műfű?

osz mufu meddig telepitheto 00
Meddig telepíthetek műfüvet?

Mielőtt választ adunk a feltett kérdésre, érdemes néhány szükséges pontot körbejárnunk a műfű hideg időben való telepítése kapcsán. Cikkünk elején annyit leírnánk, hogy nem kizáró ok az alacsonyabb hőmérséklet a műfű kertbe való installálására, azonban a nyirkosabb, őszi hónapokban még inkább ajánlott különös körültekintéssel lenni a kiválasztott műfű kertbe történő lerakása során – kiemelt figyelmet szentelve a műfű ragasztásra – hogy az mindenképp hosszú távon is kifogástalan, esztétikus látványt adhasson számunkra.

Akkor vegyük is sorra, hogy mire érdemes figyelnünk műfű hideg időben való telepítése során!


Minden időben kulcsfontosságú pont a műfű kertbe történő telepítése során a terület előkészítése. Ilyenkor is igen körültekintően érdemes elkészíteni az alépítményt. Mind a tükör készítés, egyenetlenségek kiigazítása, illetve a geotextília lefektetése elengedhetetlen pontja az előkészítési munkálatoknak a műfű kinti telepítése során. Majd folytatva az alapozási folyamatot, ajánlott két frakciójú murvával, zúzottkővel feltöltött alapot kialakítani a kiválasztott műfű hideg időben való lerakása előtt is. Hideg, őszi időben szinte elengedhetetlen egy beton sávalap készítése, melyhez stabilabban tudjuk műfüvünket rögzíteni, ragasztani.

shutterstock 702150502
Műfű telepítése hűvös hónapokban is megoldható

Mindenképp kiemelnénk, hogy a műfű kertbe való telepítéséhez a 10-15 fok körüli átlag hőmérsékletű, száraz, napos idő az igazán ideális. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy rossz döntés és nem ajánlatos a műfű hidegebb időben való lerakása kertünkbe. Ködös, párás, hűvös időben is megoldható a telepítés, ám nem mindegy, hogy hogyan rögzítjük a kiválasztott műpázsitunkat.

Megoldás lehet ilyenkor akár ragasztás nélkül lehelyezni a műfüvet az előkészített területre, akár ideiglenes rögzítést alkalmazva, kapcsokkal rögzíteni a műpázsitot. Ezek után nincs más dolgunk, mint várni a tavaszi szárazabb, napsütéses időt, amikor már igazán kedvezőek a körülmények a műfű végleges rögzítésére, ragasztására.

shutterstock telepites
Műfű telepítése hideg időszakban

Másik lehetséges megoldás az olyan ragasztóanyag kiválasztása és használata az illesztések és rögzítések mentén, mely nedves körülmények között is kiválóan köt.

Összegezve mindenképp azt mondhatjuk, hogy a műfű telepítése hideg időben is lehetséges, azonban ilyenkor különös figyelemmel kell a munkálatokat végezni, hogy a végeredmény egy hosszú éveken át szemet gyönyörködtető kert lehessen.

gl oszindito NEW banner 221007 gif social
Műfű őszi akció – oldalunkon!

Műfű őszi akciónk még tart!

Oldalunkon most őszi akciónk keretén belül akár -24%-os kedvezménnyel szerezhetőek be minőségi, belga műfű pázsitjaink. Műfű mintacsomag ajánlatunkkal pedig az otthon kényelmében is melegében is van lehetőség megtekinteni és megtapintani a leírás alapján szimpatikus műfű mintákat.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.