Barion Pixel

A műfű gondozása a téli időszakban

A műfű egyik legnagyobb előnye a közel gondozásmentessége és az, hogy a telepítése után egész évben gyönyörű zöld kertünk lehet, beleértve a téli időszakot is. Annak ellenére, hogy a műpázsit alapvetően igen alacsony gondozási és karbantartási igénnyel rendelkezik, van néhány dolog, amire nem árt odafigyelni ebben a téli hideg, esős és havas időszakban.

Sok műpázsit mellett döntő vásárlóban merülnek fel azok a kérdések, hogy vajon a hó, az esővíz, illetve a fagy nem tesz-e kárt a műgyepben, és hogy vannak-e olyan teendők, amivel kímélhetjük, megóvhatjuk műpázsitunkat a tél folyamán. A továbbiakban ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni és áttekinteni, hogy milyen karbantartást, gondozást igényelhet a szintetikus pázsit a téli időszak alatt.

mufu gondozas teli idoszakban 01

Azt fontos tudni, hogy ősz végén, tél elején érdemes letakarítani az utolsó falevél darabokat a szintetikus pázsit felületéről, melyekhez elég egy lombseprűt beszerezni vagy egész egyszerűen egy lombfújóval is letakaríthatjuk. Ez egy sokkal könnyebb és gyorsabb megoldásnak számít.

A műfű fagyálló

Mivel a műpázsitfagyálló, ezért jól ellenáll az időjárás viszontagságainak és a fagy sem tesz kárt a műfüvünkben. Ebből kifolyólag nem szükséges és nem is ajánljuk bármiféle fagyásgátló használatát, hiszen ezek az anyagok kárt tehetnek a szintetikus pázsitban.

A műfű jó vízáteresztő képességgel rendelkezik

A prémium műfüvek jó vízáteresztő képességgel rendelkeznek, melynek köszönhetően a műgyep könnyen és gyorsan megszárad és megfelelő alépítmény esetén nem dohosodik be sem nagyobb esőzések, sem hóolvadás hatására.

A műfű könnyen visszanyeri az alakját

Télen aktuálissá válik az a kérdés is, hogy vajon a hó súlya kárt tehet-e a műpázsitban, illetve, hogy el kell-e lapátolni a havat a műfű felületéről. A válasz alapvetően nem, hiszen a műfű memóriaszálas volta miatt a hó olvadása után könnyen visszanyeri alakját. Azonban azt javasoljuk, hogy a gyakran használt területeken érdemes a havat egy műanyag hólapát segítségével ellapátolni, hiszen a havas műgyepen való közlekedés során a hó összenyomódhat egy csúszásveszélyes réteget képezve, illetve az alapvetően jó vízáteresztő képességét is ronthatja. Azokon a területen, ahol a műpázsit csak dekorációs célokat lát el és nincs aktívan használva, nem szükséges ellapátolni a havat.

mufu gondozas teli idoszakban 02

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.