Barion Pixel

Műfű – drága mulatság? – Eloszlatjuk a tévhiteket

Cikkünk címválasztása elsőre úgy hathat, mintha magunk ellen beszélnénk, azonban pontosan az a célunk jelen írásunkkal, hogy tisztázzuk, eloszlassuk a tévhiteket a műfű anyagi vonzata kapcsán – hosszú és rövid távon egyaránt.

Hiszen elsőre úgy gondolhatjuk, hogy bizony nem egy olcsó mulatság műfüvet telepíteni kertünkbe, azonban mindenképpen érdemes körüljárni ezt a témát és számba venni a rövid és hosszú távú megtakarításokat, amit magába foglal a műpázsit mellett való döntés.

Hosszabb távon ugyanis számtalan előnye van annak, hogyha műfüves kert mellett tesszük le a voksunk, még szembe állítva a valódi fűvel is. Tehát mindenkinek, aki vágyik arra, hogy kevesebb időt, energiát és pénzt kelljen szánnia kertjének, jelen esetben a füves placcnak gondozására, annak ajánljuk a műfű választásának erős átgondolását, mérlegelését.

gl social 230328
Grassland műfű – kicsik és nagyok kedvence

Hogyan mérlegeljük a műfű árait?

Első körben érdemes az energia és energiahasználat oldaláról vizsgálni ezt a kérdéskört. Viszonylag egyértelmű az, hogy akik műfüvet választanak, telepítenek kertjükbe, azok kevesebb energiát szeretnének a fű gondozására szánni – legyen szó emberi energiáról, illetve más energiaforrásokról is.

Hiszen a műfű esetében nem kell fűnyírót használni, gyomot irtani – tehát a fűnyíróra és a fűnyírással járó áram használatára sem kell pénzt költenünk. És akkor még nem említettük a vízhasználatot! Valódi gyep esetében – főként a melegebb hónapokban – tömérdek mennyiségű víz megy el az öntözésre, locsolásra – melyet műfű választása esetén egy az egyben megspórolhatunk magunknak és a Földnek.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy egyértelmű módon kevesebb gondozást igényel a műfű, szemben az igazi fűvel – tehát hosszú távon megkönnyíti a dolgunkat, életünket, mindennapjainkat, melyhez hozzáadódik, hogy még jelentős mennyiségű energiát is (víz, áram) megtakarítunk.

Amikor a műfű árait mérlegeljük, akkor ezeket az eddig számba vett szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe vennünk. Mert ugyan egy alkalommal be kell ruháznunk a műfűre, amikor megvásároljuk, telepítjük azt, azonban hosszú távon sokat tudunk vele spórolni is akár.

miert eri meg mufuvet valasztani 1
Műfűvel borított kert

1. Ezen szempontokat fontos mérlegelni műfű árak kapcsán

  • Elsőként nagyon fontos a műfű gyártásának technológiája. Prémium műfű származásához, azonosításához elkérhető a hivatalos technikai adatlap, illetve a tanúsítvány egyaránt.
  • Ezen túl akár különböző típusú műfű árak egymáshoz való viszonyítása során érdemes számba venni: minőségi anyaghasználatot, UV állósági garanciát – hiszen ettől függ például az, hogy választott műfüvünk mennyire őrzi meg kezdeti színpompáját.
  • Továbbá PE/PP összetételre is figyeljünk oda, ha fontos számunkra az, hogy a választott műfű fűszálai puhák, ellenállóak legyenek – illetve, hogy milyen mértékben csillogjanak – vagyis visszaverjék-e a fényt, vagy nem?
  • Más és más árkategóriában mozoghat egy 20 mm-es szálmagasságú műfű gyep, mint például egy 50 mm-es szálhosszúságú típus – ám míg a rövidebb szálhossz könnyebben tartható tisztán, addig a hosszabb sokkal inkább hasonlít a kifejlett igazi gyephez.
  • Különbség van a műfű típusok közt a súlyban is. A műfű teljes súlyában könnyen lehet következtetést levonni a tömörségre, sűrűségre, valamint a felhasznált anyagmennyiségre. Azt érdemes tudni, hogy a nagyobb súly általában jobb minőséget takar, ám természetesen ez árban való különbségeket is feltételez szinte mindig.

Hogyan is válasszuk ki a tökéletes műfüvet?

Azok után, hogy sorra vettük a korábban taglalt szempontokat, paramétereket a műfű árának mérlegelése kapcsán – akkor fontos az egyéb tulajdonságokat is végiggondolnunk a kapcsán, hogy mi mit várunk a műfűtől, mi számunkra a fontos? Ez a része a mérlegelésnek egy teljesen szubjektív, egyéni szakasz.

Ide tartozik például az, hogy egy háziállat gazdájának fontos szempont az, hogy az adott műfű kifejezetten állatbarát legyen – tehát bírja a műfű a fokozott igénybevételt, jól elvezessen minden folyadékot, állati vizeletet stb. Kisgyermekes családok esetében a strapabíróság az igazi kulcs tulajdonság, amikor műfüvet választanak, szemben azokkal, akik mondjuk inkább az elegancia és luxus termékeket keresik.

mufu minta csomag grassland 01
Műfű minta csomag

Nehéz a döntés?

Kétség kívül nehéz döntést hozni, ennyi szempontot mérlegelni – főleg ha csak képernyőn keresztül látjuk a műfüveket, olvasunk róluk. Ezét ajánljuk minden érdeklődőnk számára az ingyenes házhoz rendelhető mintacsomagunkat. Ebben a csomagban 3 db szabadon választott műfű mintát rendelhet házhoz minden műfű iránt érdeklődő, hiszen személyes tapasztalat – akár tapintás stb. alapján sokkal könnyebb a választás.

Műfű árak – érdemes figyelni az akciókat

Amikor műfű vásárláson gondolkodunk, akkor jó kivárni azokat az időszakokat, amikor az adott műfű ára akciós, hiszen így pénzt spórolhatunk, ahhoz képest, mintha ugyanazt a műfüvet teljes, eredeti árban vásárolnánk meg.

Reméljük, hogy írásunkkal segítettünk a műfű árának átgondolásában, annak megértésében, hogy mit érdemes 1-1 műfű ár mögött megnézni, milyen tulajdonságokra érdemes figyelni stb.

Műfű vásárlással kapcsolatban felmerülő kérdés esetén elérhetőségeink valamelyikén készséggel válaszolunk az adott topikra.

Ajánljuk facebook oldalunkat, ahol heti rendszerességgel érdekes és hasznos tartalmakat osztunk meg – műfű témában.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.