Barion Pixel

Őszi Grassland műfű kisokos

A műfű mellett gyakran találkozhatunk a gondozásmentes jelzővel, ami valljuk be sokak számára elég csábítóan hangzik. De vajon mit jelent ez a gyakorlatban? Érvényes ez egész évben és minden helyzetben, beleértve a szeszélyes őszi évszakot is?

Az ősz beköszöntével számos olyan kérdés szokott felmerülni a műfűvel, annak gondozásmentességével és karbantartásával kapcsolatban, amire a továbbiakban szeretnénk választ adni.

Ellenáll-e a Grassland műfű az időjárás viszontagságainak?

Erre a kérdésre viszonylag rövid és egyszerű a válasz. Kijelenthetjük, hogy a válasz igen, az általunk forgalmazott prémium műfüvek teljesen ellenállnak az időjárás viszontagságainak, beleértve ebbe a nyári kánikulát, a téli hideget vagy a nagy őszi esőzéseket. Sem a tűző nap, sem a fagy, sem a csapadék nem tud kárt tenni a műfűben.

Megállhat a víz a Grassland műfű felületén nagyobb esőzések után? Keletkezhet-e rajta pocsolya?

Őszi Grassland kisokos

Így ősszel a gyakori esőzések miatt igen aktuálissá válik ez a kérdéskör.

A műfűnek srtuktúrájából és felépítéséből fakadóan jó vízelvezető képessége van, így megfelelő alépítmény esetén nem keletkezhet rajta pocsolya. A rétegrend kialakítása azonban nem csak az optimális vízelvezetés miatt lehet fontos. Az alépítmény kialakításának jelentőségéről és átfogóan a műfű telepítéséről és annak fontosabb lépéseiről már korábban részletesen írtunk.

Erősebb zivatarok esetén rövidebb ideig, átmenetileg megjelenhet valamennyi víz a műfű felületén, amit fokozatosan tud ezt követően átereszteni és elvezetni.

A jó vízáteresztő képesség miatt a műfű pázsit felülete viszonylag könnyen és gyorsan megszárad, ezért nem fog bedohosodni sem nagyobb esőzéseket követően, sem hóolvadás miatt.

És ami még egy ráadás pozitívum az esős időszakban a jó vízáteresztő tulajdonság mellett, hogy a műfű teljesen sármentes! Ez valószínűleg mindenki számára egy pozitív tulajdonság, de a gyerekes családoknak vagy az állattartóknak egy kifejezetten nagy előny! Nem véletlen, hogy óvodákba is gyakran telepítenek műfüvet, mivel így ősszel is elkerülhetővé válik a sártenger.

Össze kell gyűjteni a lehullott faleveleket a Grassland műfűről?

Őszi Grassland kisokos

Bár annak ellenére, hogy magának a műfűnek nem lesz baja, ha nem gyűjtjük össze a faleveleket, mégis célszerű összetakarítani, ahogyan azt máshol is megtesszük. Nem kell túlkomplikálni, egyszerűen elég összesöpörni vagy óvatosan felgereblyézni. A falevelek ugyanis ha megszáradnak, könnyen széttöredeznek és adott esetben bekerülhetnek a műfű alá. Az oda kerülő szerves anyagok pedig berohadhatnak vagy bepenészedhetnek, illetve a vízelvezető képességre is negatív hatással lehet. Bár a műfű maga nem fog bepenészedni, mégis ronthatja az esztétikus megjelenést.

Lehet-e még ősszel műfüvet telepíteni?

Őszi Grassland kisokos

Alapvetően lehet még ősszel műfüvet telepíteni, viszont van néhány feltétel, aminek teljesülnie kell hozzá. Az egyik ilyen a megfelelő hőmérséklet, ugyanis a túl hidegben a latex hátlap meg tud merevedni, melynek következtében a műfű nem fogja kellőképpen kirúgni magát. Éppen ezért 8-10 fok alatt már nem ajánljuk a műfű telepítését, de egy kellemes 15-18 fok közötti őszi napon még nyugodtan lehet műfüves kertrész kialakításon gondolkodni.

A másik időjárási tényező, amire érdemes odafigyelni az az eső, illetve a túl páradús levegő. Ez a ragasztó szempontjából fontos, ugyanis a tipikus esős, páradús őszies idő megnehezíti a ragasztó kötését, száradását. Ha ez a két feltétel teljesül, , akkor egész nyugodtan neki lehet még állni a telepítésnek.

Őszi akciónk keretén belül pedig prémium minőségű műfüveink most rendkívül kedvező áron szerezhetőek be. Ha elgondolkodott már műfű telepítésén a kertbe vagy akár a teraszra, akkor nézzen körül akciós műfű kínálatunkban és válassza ki egyszerűen az otthonához illő műfüvet. A pihe-puha Novastar tetszik vagy a sűrű szövésű Boxer? Ezt egy leírás alapján sok esetben nehéz eldönteni. Erre találtuk ki ingyenes műfű minta csomagunkat, hogy megkönnyíthessük a döntést. Így nem csak egyszerű lesz a választás, de kényelmes is, hiszen ki sem kell mozdulni otthonról azért, hogy a legjobban tetsző műfüveket élőben is meg lehessen tekinteni, tapintani.

Ne maradjon le őszi kedvezményeinkről, keressen bennünket bizalommal bármilyen felmerülő kérdés esetén!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.