Barion Pixel

Műfű lerakása különböző helyekre

A műfű lerakásának módját az alapján határozhatjuk meg, hogy hova tervezzük telepíteni új gyepszőnyegünket. Ugyanis például a kültéri és a beltéri műfű lerakásának más a módja. Ma már nemcsak azokra a helyekre telepítenek ilyen pázsitot, ahol egyébként nem is terem fű, hanem előszeretettel alkalmazzák a fű helyettesítésére is, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul kevesebb munkával jár, mint a hagyományos pázsit.

Műfű lerakása kertbe

Amikor kertbe, azaz hagyományos földbe kívánunk műfüvet telepíteni, az talán az egyik legáltalánosabb, mégis legbonyolultabb folyamat. Ez ne rémítsen el senkit, nem azt jelenti, hogy annyira komplikált lenne, pusztán annyit jelent, hogy a többihez képest még ez a legbonyolultabb, de ez sem nehéz. Főleg, ha betartjuk a lépéseket és minőségi munkát végzünk, mert akkor később is hálásak leszünk magunknak.

Első lépésként a földmunkát kell megemlíteni, ugyanis alapvető fontossággal bír az egyenetlenségek kiigazítása. Ezután következik a geotextília lefektetése. Ennek hála, nem fognak gazok kinőni a gyepszőnyeg alatt, mégis átereszti a csapadékot a föld mélyebb rétegeibe is. Efölé pedig érdemes egy murvával és homokkal feltöltött 10-20 cm-es alapot lefektetni. És a műfű lerakása pedig végül erre a rétegre fog kerülni. A széleit egy késsel vagy sniccerrel érdemes körbevágni, de semmiképpen sem reszelni. Összegzésként, a műfű lerakása során az alábbi rétegrend követésére kell figyelni: első a kiegyenlített földterület, 10-20 cm mélységig kiásva, erre jön a geotextília, erre a 10-20 cm zúzott kő, három rétegben, erre a kvarchomok és végül a műfű szőnyeg.

műfű lerakása, gyep udvaron

Műfű lerakása teraszra és erkélyre

Amikor teraszra tervezzük a műfüvet lerakni, annak már kevésbé ilyen részletes a módszertana. Ilyenkor ugyanis megúszhatjuk az alapozással járó munkálatokat, továbbá a vízelvezetéssel, a gyomokkal és a háziállatokkal sem kell foglalkozni, amikor a műfű lerakását teraszra tervezzük. Ilyenkor a ragasztáson lesz a fókusz. Arra érdemes figyelni, hogy még járólapok esetében is előfordulhat gaz kinövés, viszont a gyepszőnyeg lapok összeragasztásával meg lehet gátolni, hogy ezek a gazok a felszínre törjenek.

A műfű pedig leragasztható a járólapra is. Amire kifejezetten érdemes figyelni, esztétikai szempontból, az a műfű kinövési iránya, a telepítés során. Itt az a fontos, hogy a műfű szálak abba az irányba dőljenek, ahol mi tartózkodunk, mert így fog természetes és igényes látványt nyújtani. Amikor a műfű lerakását erkélyre tervezzük, lényegében hasonló feladataink lesznek, mint a terasz esetében. Le kell ragasztani a tekercseket, és figyelni a fűszálak dőlésszögére. Itt is fontos, hogy ne reszeljük le a tekercsek szélét, hanem vágjuk.

A pontosság itt még fontosabb lesz, mint a nagyobb területekre történő telepítés során, ugyanis a kisebb helyeken még szembetűnőbbek az esztétikai vagy minőségi hibák. Azonban, a minőségi és igényes munka végeredménye igazán kellemes lesz számunkra! Mennyivel kellemesebb egy műfűvel borított, nyugodt hangulatot árasztó oázis otthonunk teraszán, mint egy csupasz verzió.

műfű lerakása, üvegek gyepen

Műfű kiválasztása

A megfelelő műfű lerakása során a kiválasztásában segítségünkre van, ha már megtaláltuk a megbízható, minőségi és garanciális üzletet, ahonnan vásárolni fogunk. Az oldalunkon a belga minőségű kínálattal biztosan elégedettek leszünk, a megfelelő telepítés mellett, hosszútávon fog minket szolgálni az innen vásárolt műfű! A KING termék a kényelem és a luxus megtestesítője, mely egyaránt kitűnő és ízléses választás kertbe, teraszra és erkélyre is! Puha, rugalmas és elegáns megjelenésű pázsit, melynek megjelenése luxus élményt teremt. A sokszínű és sűrű pázsitnak köszönhetően pedig kifejezetten élethű választásról van szó, mely tartós is. Akik szeretnek mezítláb lépkedni a selymes pázsiton, azoknak kifejezetten ajánlott választás ez a típus, megteremti azt az élményt, amit várhatunk egy minőségi és kényelmes gyepszőnyegtől.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.