Barion Pixel

Műfű házikedvenc mellé? 5+1 okunk van mellette!

A kültéri műfű egyre nagyobb divatját éli napjainkban. Számos előnye van a műfűnek, hiszen tényleg minimális időt, energiát igényel a gondozása és mégis szemet gyönyörködtető, esztétikus látványt nyújt kertünkben, teraszunkon, erkélyünkön egyaránt.

Bizonyára senkinek sem hiányozna a sok gyomlálás, fűnyírás, locsolás – és bárki el tudja tölteni/költeni az eddig ezekre fordított időt/pénzt valami hasznosabbra, élvezetesebbre. Arról pedig még ezek mellett érdemes említést tenni, hogy a napjainkban sajnos igen elterjedtek allergiás megbetegedések, szóval az ezzel küzdők mindenképpen előnyét élvezhetik pollenmentes fűnek.

alvan nee T 0EW SEbsE unsplash
Házikedvenc mellé is ideális a műfű?

A nagy kérdés azonban most az, hogy házikedvenc mellé is vajon ideális választás -e a műfű? A rövid válaszunk erre a kérdésre egy nagy: Igen! De a következőkben igyekszünk hosszabban, 5+1 indokot felsorakoztatva kifejteni válaszunkat.

Minden gazdi arra vágyik, hogy kedvencét biztonságos környezetben tudhassa, de persze arra is, hogy kalandvágyó, játékos kisállata minél kevésbé tudja például a kertet – füvet “megrongálni” – ásással stb. Hiszen akármennyire is szeretjük őket, köztudottan tudnak kisebb, nagyobb károkat okozni a fűvel borított területeken: vizeletük besárgítja, kipusztítja a zöld gyepet, vagy a sok játéknak köszönhetően kikopások keletkezhetnek a füves placcunkon.

Tehát a kérdés, hogy tud-e a műfű elég ellenálló lenni – kis kedvenceink mellett is? Illetve milyen egyéb előnyei lehetnek a műfűvel borított kertnek – háziállat mellett?

06e9cc19
A műfű tisztasága vitathatatlan

1. Tisztasága vitathatatlan

Ki ne szeretné, hogy kutyusa, házi kedvence talpa tiszta maradjon a kinti játék után is? Ez a műfűvel lehetséges, ugyanis a természetes fűvel ellentétben a műfű viszonylag tiszta, – így nem lesz saras, nagyon piszkos állatunk mancsa kinti szaladgálás, játék után sem!

2. Higiénikus felület a műfű!

Sok szintetikus műfű/gyep antibakteriális, így fel tudja venni a harcot a szagok, szennyeződések ellen – csökkentve azokat. Ez egy igazán jó érv mellette, hiszen ki ne akarna megszabadulni például az állati vizelet okozta kellemetlen szagoktól? Higiénikus kert – házi kedvenceink mellett is!

hazi kedvencek cikk2
Műfűben henyélés

3. Műfű, jó “memóriával”?

Mit is jelent ez? A legtöbb műfű ma már úgynevezett memóriaszála kialakítású, vagyis akár hosszas lelapulás után is könnyen és gyorsan képes visszaállni eredeti helyére – mintha “emlékeznének” arra fűszálak, hogy hogyan kell állniuk.

Rugalmasságához még hozzátesz az, ha olyan műgyepet választunk, melynek aljzatában elszáradt fűszálakhoz hasonló szálak találhatóak, melyek amellett, hogy élethű kinézetet kölcsönöznek, szintén abban segítenek, hogy műfüvünk lelapulás után gyorsan vissza tudjon állni – többek között ilyen jellemzővel bír Novara Chique műfüvünk is – nem véletlenül volt tavalyi év egyik legnépszerűbb műfüve nálunk ez a típus.

Tehát a természetes fűvel ellentétben a műfű strapabíró és tartja a formáját az intenzív igénybevétel ellenére is! Házi kedvenced szabadon játszhat, fekhet, henyélhet a műfüvön, anélkül, hogy kárt tenne benne! Vásárolj minőségi műfüvet oldalunkon, mely használat, igénybevétel után kevés idővel visszaugrik, ha pedig egy lágy szárú gereblyével vagy merev seprűvel átsepred, akkor azonnal olyan lesz, mint előtte volt!

4. Tartós megoldás a műfű

A minőségi szintetikus pázsit minden esetlegesen előidézett hatásnak tökéletesen ellenáll. Legyen szó időjárási behatásról, gyermekek, vagy házi kedvencek általi mindennapos igénybevételről. Műfüved hosszú évek múltán is esztétikus és szép, hívogató látványt fog nyújtani.

kutyas poszt shutterstock 594392606 1
Több idő jut a játékra!

5. A műfű maga a kényelem

Az Ön kutyusa is szeret leheveredni a pihe-puha fűbe, ejtőzni egyet? Csak hogy az igazi fű nem mindig – sőt az esetek többségében nem igazán kényelmes – sokszor saras, kikopott, nem elég sűrű stb. Egy kellemes műfűvel borított kertben háziállata garantáltan szeretni fog leheveredni, sőt valószínűleg a gazdi is kedvet kap majd a kertben ejtőzéshez ezek után – szinte időjárástól függetlenül!

5+1. Kevesebb a munka – több az idő az igazán fontos dolgokra!

Legtöbb háziállat nem szereti, vagy akár fél is a fűnyíró zajától, illetve a locsolórendszerek sem biztos, hogy a kedvenceik – főleg ha ezen tevékenységek miatt hőn szeretett gazdijuknak sokkal kevesebb ideje van a játékra, minőségi figyelemre! Azonban a műfűvel búcsút inthet ezeknek a feladatoknak egyszer és mindenkorra! A felszabadult időket pedig mindenki kedve szerint használhatja fel – például egy hosszú sétára a családdal, és kis kedvencünkkel – mégis mi szükséges még egy tökéletes tavaszi, nyári estéhez?

Meggyőztünk?

Akkor böngéssz minőségi műfüveink között oldalunkon, ha bizonytalan vagy a döntésben, akkor pedig vedd igénybe és rendeld házhoz 3 darabos ingyenes műfű mintacsomagunkat!

Látogass el és kövesd be facebook oldalunkat, ahol heti rendszerességgel érdekes és hasznos tartalmakat osztunk meg – műfű témában.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.