Barion Pixel

Miért gondozásmentes megoldás a műfű?

A folyamatos innovációnak köszönhetően a műpázsitok már szinte a megszólalásig hasonlítanak valódi társaikra. Az élethű megjelenésen felül a mai modern társadalomban a szintetikus pázsitnak számos előnye van a valódi gyepszőnyeggel szemben.

A műfű választása mellett számos érv szól: nem kell gondozni, esztétikus megjelenést nyújt télen-nyáron, állatbarát, jól bírja az igénybevételt, s mindemellett költséghatékony megoldás álmaink kertjének megvalósítására.

Mit jelent a gondozásmentes műfű?

Az egyik legnagyobb előnye a műpázsitnak a gondozásmentessége. Ez azt jelenti, hogy a műfű kiválasztása és telepítése után szinte semmi teendő nincs vele. Nem kell locsolni, gyomirtózni, füvet nyírni. Ezen költség- és időigényes tevékenységek helyett nyugodtan kiülhetünk a kertbe a családunkkal, barátainkkal, pihenhetünk és élvezhetjük a végtelen műfű pázsitunk szépségét. Ez a lehetőség azok számára is megnyitja a szép és igényes kert lehetőségét, akiknek kapacitás és idő hiányában nem lenne kivitelezhető a valódi fű gondozása.

Gondozásmentes és költséghatékony megoldás kertünkbe

Azzal, hogy a műfű pázsit nem igényel gondozást, megspórolhatjuk a saját időnket és energiánkat is és nem utolsó sorban pénztárcabarát megoldást jelent kertünk füvesítésére. Bár először drágának tűnhet a műfű telepítése, de ha ezt az opciót választjuk, nincsenek rejtett költségeink: hosszú éveken át élvezhetjük a kertünk szépségeit. Ezzel szemben, ha mérlegeljük a valódi gyepszőnyeg öntözéséhez használt vizet, az öntöző rendszer kialakítását, a fűnyírót, az áramot, benzint, a különböző gyomirtókat, akkor a gondozott pázsit fenntartása az évek alatt rengeteg utólagos ráköltést és beruházást igényel. Ezen kívül megspórolhatjuk a sok bosszankodást, javítást a vakondtúrások, a gyomnövények, a kánikulában kiégett foltok vagy a házi kedvencünk által ásott gödrök miatt.

Nem utolsó sorban a műfű választásával a környezetet is megkímélhetjük. Ennek az az oka, hogy a szintetikus pázsit sokkal kevésbé veszi igénybe a környezeti erőforrásokat, mint a valódi gyepszőnyeg. Legyen szó akár az öntözővízről, az áramról vagy benzinről, amely a fűnyíráshoz kell vagy a műtrágyáról. Ezen felül még egy érv a műfű környezetbarát volta mellett, hogy összetételének köszönhetően szinte 100 %-ban újrahasznosítható, hogyha már nincsen rá szükségünk.

Annak ellenére, hogy a műfüvet nem kell karbantartani, a tisztán tartáshoz időnként érdemes feltakarítani. Ez nem igényel túl hosszadalmas és bonyolult procedúrát: ha a szomszéd fájáról ráhullanak a falevelek vagy a tűlevelek, akkor elég egyszerűen átsöpörni vagy lombfújóval átfújni. Hogyha bútorok vagy egyéb nehezebb súlyú tárgyak miatt lelapulnak a műfű szálai, akkor egy seprűvel söpörjük át ellentétes irányban és a fűszálak máris úgy fognak állni, mint újkorukban.

Nem kell tartani attól, hogy kiégeti vagy nyomot hagy az állatok vizelete vagy besárgítja a szomszéd kertjéből áthulló rothadt alma. Hogyha ilyen szennyeződés vagy kosz éri, amit száraz takarítással nem tudunk eltüntetni, akkor egész egyszerűen mossuk át slaggal az érintett területeket.  A műfű ezt követően gyorsan megszárad a jó vízelvezető képességének köszönhetően.

Ebben a rohanó világban a sok kötelesség és impulzus miatt egyre nehezebb a szeretteinkkel minőségi időt tölteni. A műfű jelenléte nagymértékben csökkenti a kert gondozásának terhét a  mindennapi életben: minimális munkával és energiával hosszú éveken át garantálja a családnak az üde zöld kertet, a sok vidám szabadban eltöltött órát és a gondtalan pázsit élményét.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.