Barion Pixel

Élethű műfű? Lehetséges!

Mindenki vágyik arra, hogy szép kertje legyen anélkül, hogy a szabad hétvégéi a gyep gondozásával teljenek. Sokan még tartanak a műfű gondolatától is, hiszen attól félnek, hogy túlságosan műhatása lenne a végeredménynek. Azonban ez a félelem a technológia fejlődésével alaptalanná vált, ugyanis a mai modern műpázsitok már sokszor olyan élethűek, hogy távolról szinte lehetetlen, de még közelről is nehéz megmondani, hogy éppen műgyeppel van dolgunk.

Mikor lesz élethű a műfű?

Felmerülhet azonban a műfű választásánál az a kérdés, hogy mitől is lesz valósághű egy pázsit? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha azt akarjuk, hogy mindenki csodájára járjon gyönyörű zöld kertünknek? Néhány egyszerű támpont nyújtásával segítünk, hogy könnyebb legyen eligazodni a tökéletes a szintetikus pázsit kiválasztása során.

Milyen szálmagasságot válasszunk?

Először is kezdjük a szálmagassággal. Biztos mindenki látott már olyan műgyepet, ami inkább egy zöld padlószőnyegre hasonlított, mintsem egy élethű, esztétikus gyepszőnyegre.  És bár árban ezek a műfüvek kedvezőbbek lehetnek, élethű hatást nem igen várhatunk tőlük.  Ezért műfű választásánál nagyon fontos a megfelelő szálmagasság kiválasztása. El kell dönteni, hogy mit szeretnénk elérni: frissen nyírt hatást vagy egy kicsit bohókásabb hangulatú magasabb szálú füvet. Ez alapján érdemes szűkíteni a kört a 25-40 mm-es vagy a 40 mm feletti szálmagasságú műpázsitokra.

A műfű színe meghatározó az összhatásban

Egy másik fontos szempont a választás során a szín. Ha zsenge, tavaszias hatású műfüvet szeretnénk, akkor érdemesebb a világosabb színű műgyepek felé elindulni. Azonban hogyha a nyárias, vastagabb szálú műpázsit áll hozzánk közelebb, akkor a sötétebb, haragoszöld színű műpázsitokat ajánljuk.

Az ízlésünknek megfelelő szín kiválasztása mellett érdemes olyan szintetikus pázsitot választani, amelyben egyszerre több színárnyalat van eldolgozva. Az élethű megjelenésű műgyepek jellemzője, hogy legalább három szín keveredik bennük. Teljesen egyszínű műpázsitnak nem lesz természetes hatása, hiszen a valódi gyepszőnyeg sem teljesen homogén.

Ezen felül a természetes hatású műfüvekbe már az elszáradt fűszálak is bele vannak építve: az aljzatban található barnás árnyalatú szálak hozzájárulnak a élethű hatáshoz.

A többféle színárnyalat, a világosabb és sötétebb szálak keveredése és az elszáradt műgyepek összhangja sokkal természetesebb hatást kelt.

A műfű választásnál kiemelten fontos szempont, hogy a műpázsit gyártó biztosítson UV állósági garanciát, hogy a kertünk több év múlva, télen-nyáron  is ugyanolyan zöld maradjon.

Műfű szálirány

A műfű telepítésénél fontos figyelembe venni, hogy a műpázsitok hosszirányban rendelkeznek száliránnyal. Ez azt jelenti, hogy az egyik irányból sokkal szebb és természetesebb hatása lesz a szintetikus pázsitunknak, ezért figyelembe kell venni a telepítés előtt, hogy melyik oldalról fogjuk a legtöbbször nézni.

Ha a pénztárcánk engedi és szeretnénk még exkluzívabb hatást elérni azzal, hogy műgyepünk minden oldalról ugyanolyan természetesnek hasson, akkor választhatunk úgynevezett szálirány nélküli műpázsitot,  melynek nagy előnye, hogy minden oldalról egyformán élethűnek hat.

Felhasználás módja

Bár ez nem esztétikai szempont, de a választásnál fontos figyelembe venni a felhasználás célját: a műfű csupán dekorációs célt fog szolgálni vagy medence mellé szeretnénk telepíteni, esetleg egy emeleti lakás teraszára vagy pedig családi ház kertjében lesz, ahol a gyerekek, kutyusok és egyéb házi kedvencek mellett nagy igénybevételnek lesz kitéve.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.