Barion Pixel

A kültéri műfű egyre nagyobb divatját éli!

Ma már nemcsak városi mulatság kültéri műfüvet választani a valódi gyep helyett, hiszen már vidéken is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ennek választása! Kertekbe, teraszokra, erkélyekre, a medence köré, és számos helyre egy valóban tartós, praktikus és esztétikus megoldást jelentenek a kültéri műfüvek. Ebben gondolkozni tehát egyáltalán nem luxus, hanem józan és átgondolt hétköznapi döntés kell, legyen.

A mai pörgős életritmusban sokat számítanak az olyan megoldások, melyek alkalmazkodnak a 21. század emberének életviteléhez. Ez pázsit esetében például azt jelenti, hogy olyan gyepet választhatunk otthonunkba, amely minél kevesebb gondozást és időt igényel tőlünk, mégis szép és igényes látványt nyújt.

A kültéri műfű előnyei

Azok számára, akik a kültéri műfű mellett teszik le voksukat, számos előny lesz élvezhető a mindennapok során. Minimális energiabefektetés mellett nyújt örömöket a kertben, medence alatt, teraszon és erkélyen egyaránt. Nem kell a gyomlálás, gyomirtás, fűnyírás és öntözés teendőit sem a nyakunkba vennünk, ha kültéri műfüvet választunk, mégis élvezhetünk egy szép, tiszta, friss és zöld pázsitot, ami miatt nem kell szégyenkeznünk, még akkor sem, ha váratlanul toppannak be vendégek. Mivel nem igényel rendszeres locsolást, így az azzal járó vízdíjjal sem kell vesződnünk, ami valljuk be, a mai árak mellett már nem mellékes tényező.

A kültéri műfű további előnyét élvezhetik például az allergiás emberek, nem termel pollent, így nem kell a tünetekkel bajlódni egy ilyen kert mellett. Háziállatok mellett is vannak kifejezetten strapabíró műfüvek a kínálatban, de akár még tűzálló típust is lehet választani annak, akinek ez fontos szempont. A CASABLANCA LA ROSA termék például egy ilyen, állatbarát választás, mégis egy selymes tapintású műfű. A többszínű szálazásnak köszönhetően élethű, mely sűrű, 25 mm-es szálhosszúságával örvendezteti meg tulajdonosát. A belga minőség nem okoz csalódást, színét hosszú ideig képes élénken megőrizni, melyet a 7 éves UV állóság is igazol.

kültéri műfű udvaron

A kültéri műfű karbantartása

Ugyan nem igényelnek a kültéri műfüvek akkora törődést, mint a valódi gyepek, mégis egy minimális szinten azért minden dologgal kell törődni, amit nem szeretnénk elhanyagolni. Így a kültéri műfű esetében is megvan egy minimális mértékű gondozás, tisztítás, amit rá kell fordítanunk, azonban ez semmiség. Azt már tudjuk, hogy nyírni, öntözni, gyomtalanítani nem kell. Mégis, akkor mit kell? Például tisztítani porszívóval célszerű, ami után egy hagyományos felmosóval lehet áttörölni. Ugyanakkor, még a műfű telepítése előtt fontos ügyelni a vízelvezetés módjának megoldására, amiben segítenek a telepítésével kapcsolatos leírások.

A megfelelő rétegrend betartása hosszútávú megoldást jelenthet ebben is, hogy ne alakuljanak ki tócsák a műfüvün, és ne induljon meg állagromlás emiatt. A nagyobb méretű területeken, mint egy sportpálya, már érdemes professzionális karbantartó gépet használni, főleg, mivel az ilyen sportpályák magasabb igénybevételnek vannak kitéve. A kertben pedig a legpraktikusabb megoldás a szennyeződések elgereblyézése, kiseprése, esetleg lombújó alkalmazása. A frissességet pedig slaggal való locsolással is el lehet érni, ha szükségét látjuk, és éppen nincs esőzés a napokban. De tisztítószereket is be lehet vetni, ha erősebb szennyeződéseket kell kiszednünk pázsitunkból.

kültéri műfű növényekkel

A jobb minőségű műfüvek élettartama 10-15 év

Ugyan nyírni nem kell a kültéri műfüvet, mégis borzolgatni érdemes, már csak a szálirány élethű hatásának fenntartása érdekében. Hiszen, ha túlságosan mű hatást kelt, az sem jó, és tudjuk, hogy a szálirány akkor esztétikus, ha abba az irányba néz, amerre a legtöbbet tartózkodunk. A száliránnyal ellentétesen érdemes rendszeresen átseperni a pázsitot, a borzolgatást pedig többször is érdemes pár percben elvégezni. A műfű előnye még a fagyállósága télen, valamint az UV állósága nyáron. A bogarak, csigák, és a vakond sem jelent veszélyt rá nézve. A jobb minőségű műfüvek élettartama 10-15 év, amit érdemes szem előtt tartani, és ennek megfelelően számolni vele.

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.

műfű minta rendelés arany háttér

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.